Vitamindús palacsinta zabból és édesburgonyából

Lázadj, és kezdd desszerttel a napot!

Nincs is hívogatóbb egy álmos reggelen egy illatozó palacsintakupacnál, ráadásul ettől a verziótól az alakodat sem kell féltened! Néhány összetevőt kicserélve ugyanis szuperegészséges finomságot varázsolhatsz magadnak, amelyet reggeli gyanánt fogyasztva is büntetlenül élvezhetsz. Liszt helyett ezúttal zabdarát használunk, „hogy legyen benne anyag”, és édesburgonyát reszelünk bele, amely gazdag B6-, A-, C- és E-vitaminokban.

Hozzávalók 1 személyre (kb. 3 db pala):

2 és fél ek. zabdara
3 dkg főtt édesburgonya (amit már össze lehet törni)
1 ek. búzacsíra
1 csipet sütőpor
1 csipet vanília
1 csipet tengeri só
1 csomag stevia
1 tojás fehérje
0,5 dl mandulatej
5 fél dió (összetörve)
1 ek. (kb.20 szem) mazsola


ELKÉSZÍTÉSE:

1. A dió és a mazsola kivételével villával keverd össze a száraz összetevőket egy tálban. Add hozzá a tojás fehérjét és a tejet, hogy tészta állagot kapj. Ezután keverd bele a diót és a mazsolát.
2. Innentől már ismerős lesz. Kend ki olajjal a serpenyőt, közepes lángon melegítsd föl, öntsd rá a tésztát, és süsd ki, ahogy a palacsintát szoktad. (Egy palacsintára 2 evőkanál tésztát számolva 3 darabot fogsz kapni.)
3. Fogyaszd magában vagy cukormentes sziruppal.