Tápláló reggeli saláta

Ez a sült zöldség + főtt tojás kombó masszív és tápanyagdús kezdést adhat a napodnak.

Lorna Jane Clarkson táplálkozási és életmód-tanácsadó, a róla elnevezett női sportruházatot gyártó cég alapítója, egy sor táplálkozási és életmód-tanácsadó bestseller szerzője a harmóniában és az egyensúlyban hisz. Ezt a laktató és tápanyagban gazdag egészséges reggelit Nourish c. szakácskönyvéből lestük ki. Előző este készítsd elő a zöldségeket, melegítsd fel őket reggel, üss fel egy tojást, és jól indul a nap!

Hozzávalók 2 személyre (35 perc)

A salátához:

negyed kiló sütőtök 1 centis szeletekre vágva
1 dkg felezett barna csiperkegomba
1 nagyobb cukkini, 1 centis szeletekre vágva
1 kis kaliforniai paprika, vastagra szelve
2 tojás
5 dkg vízitorma levél
1 evőkanál pirított tökmag

Az öntethez:

1 evőkanál hidegen préselt extra szűz kókusz- vagy olívaolaj
másfél kanál citromlé
2 evőkanál frissen vágott kakukkfűlevél
2 evőkanál juharszirup
só, bors, ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS

1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.
2. Készítsd el az öntetet: egy fedett üvegben keverd össze a hozzávalókat, sózd, borsozd ízlés szerint, majd jól rázd össze!
3. A zöldségeket 1 evőkanálnyi öntettel tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd kb. 25 percig, amíg a zöldségek enyhén megbarnulnak és megpuhulnak.
4. Egy edényben forralj vizet, majd vedd vissza lassú tűzre. Törj fel két tojást, majd egyenként csúsztasd őket a vízbe. Főzd őket 5 percig, vagy ahogy szereted, majd szedd ki őket egy kanállal.
5. Keverd össze a zöldségeket egy tálban, majd porciózd ki a salátát. Szórd meg tökmaggal, dobd a tetejére a buggyantott tojásokat, és locsold meg a maradék öntettel.