Brokkolis cheddar leves

Egészséges és tápláló leveskülönlegesség olcsón és gyorsan!

Amikor egy szeles őszi napon elkap az éhség, és jól esne egy forró és tartalmas leves, a diétád mégsem engedi, hogy cipóban szervírozd, ez a csupán 5 összetevőből álló brokkolis cheddar leves kiváló megoldás lehet! 

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej friss vagy 1 csomag mirelit brokkoli
  • 1 bögre édesítetlen mandulatej
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 húsleveskocka
  • 25 dkg cheddar sajt

ELKÉSZÍTÉSE:

Főzz meg akár egy kisebb fej friss, akár egy zacskó mirelit brokkolit. Egy kisebb mikrózható tálban keverd ki a levesalapot a mandulatejből, egy evőkanál lisztből és a leveskockából. (A mandulatejet házilag is elkészítheted, ha előtte 12 órára beáztatod a mandulát, majd vízzel felturmixolod.) Takard le, és tedd a mikróba, hogy felforrjon és besűrűsödjön. Add hozzá kb. a sajt egyharmadát, és keverd el, hogy beleolvadjon (mmm!), és tetszés szerint szórj bele főtt brokkolit. Ha az egész túl sok, tehetsz el belőle egy következő körre, vagy magában is eheted mellé. A brokkoli amilyen gazdag antioxidánsban, vitaminokban, ásványi anyagokban és rostban, kevés kalóriát tartalmaz, és jótékony rákmegelőző hatása van, úgyhogy bátran fogyaszthatod!