Quinoás burrito tál

Kincset érő izomépítő egytálétel az inkák ősi aranyából!

A hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő quinoa dél-amerikai gabonaféle, amit gyakran az inkák aranyaként emlegetnek. Maguk a kecsuák szent gabonaként tisztelték, és a Magok Anyjának nevezték el. Nem csoda, hiszen az egyik legtáplálóbb, legtöbb ásványi anyagot tartalmazó gabonaféle. Ebben a verzióban pillanatok alatt akár a mikróban is elkészítheted!

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 10 dkg quinoa (leöblítve)
  • 1 bögre víz
  • fekete bab (konzerv)
  • felkockázott paradicsom
  • kukorica (konzerv)
  • zsírszegény cheddar sajt
  • egy nagy kanál zsírszegény joghurt

ELKÉSZÍTÉSE:

10 dkg quinoát jól öblíts át, egy mikrózható tálban öntsd nyakon egy bögre vízzel, takard le, és öt percre tedd a mikróba (ezalatt kb. a víz felét felszívja). Keverd meg, és tedd vissza még két percre (vagy picit többre, attól függ, milyen erősségű), amíg a vizet teljesen felszívja, majd oszd két részre. Zúdíts rájuk egy konzerv fekete babot, kukoricát, felkockázott paradicsomot, cheddar sajtot, és egy nagy kanál zsírszegény joghurtot. Olívabogyóval, spenóttal, fetasajttal és balzsamecettel a mediterrán verziót is könnyű szerrel elkészítheted. Bízd a fantáziádra! A lehetőségek száma végtelen!