Joghurtos-vaníliás minimuffin

Egy könnyű finomság!

A muffin és kisebbik rokona, a cupcake valódi örökzöld, melynek egyszerű elkészítése mellett nagy előnye, hogy végtelen variációban elkészíthető! Ez itt például fehérjében, rostban, és egészséges zsírokban gazdag.

Hozzávalók (6 adaghoz):

A tésztához:

  • 40 g vaníliás fehérjepor
  • 35 g kókuszliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál só
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál juharszirup
  • 2 evőkanál zsírszegény natúr joghurt
  • 2 evőkanál natúr almaszósz
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

A bevonathoz:

  • 60 g natúr joghurt
  • 40 g vaníliás fehérjepor
  • 2 evőkanál zsírszegény natúr krémsajt
  • 1/4 teáskanál vaníliakivonat
  • kókuszcukor, ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉSE:

Keverd ki a tésztát, majd oszd szét hat enyhén kizsírozott muffinformába. 180 fokos sütőben süsd 10-15 percig. Szúrj bele egy fogpiszkálót, és ha nem ragad rá a tészta, akkor már kész is! A bevonathoz keverd össze és verd föl az összetevőket, ízlés szerint édesítsd, és kend meg vele a sütiket! 

Köves minket Facebookon is!

https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary