Brokkolis marha, ahogy mi szeretjük

Az édeskés kínai gyorskedvenc zsírszegény verziója, amellyel nem kell választanod a finom ízek és az izomépítés között!

Ha a húsevők táborát gyarapítod, tömegnöveléskor a marha a legjobb barátod, amely fél kilónként 2 gramm kreatint tartalmaz.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 5 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál szezámolaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 teáskanál gyömbérpor
  • 1 csipetnyi erőspaprika (aki szereti)
  • 75 dkg marha hátszín, 2-3 centis szeletekre vágva
  • 1teáskanál hidegen sajtolt repceolaj
  • 1 közepes brokkoli

ELKÉSZÍTÉSE:

1. Készítsd el a pácot: keverd össze a szójaszószt, mézet, szezámolajat, fokhagymát, gyömbért és pirospaprikát egy tálban. Tedd a marhát egy lapos tányérba. A pác felét öntsd a steakre, és hagyd állni 20 percig. A maradék pácot tedd félre.

2. Az olajat hevítsd fel egy tapadásmentes serpenyőben. Vedd ki a marhát a pácból, és süsd 5 percig.

3. Add hozzá a brokkolit, és a pác másik felét is, majd folyamatosan forgatva süsd tovább addig, amíg a brokkoli enyhén megpuhul. Rizzsel tálalva a legjobb.

És még egy gyors brokkolis recept: itt!

Kövess minket a Facebookon!

https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary