Földimogyorós thai csirke

Dobd fel a zord novembert, és varázsolj különleges keleti ízeket a konyhába!

Hozzávalók (4 személyre):

  • 8 lebőrözött csirkecomb
  • frissen őrölt feketebors
  • 20 dkg salsa-szósz
  • 10 dkg natúr mogyoróvaj
  • 2 evőkanál limelé
  • 1 evőkanál szója- vagy halszósz
  • 2 teáskanál reszelt friss gyömbér
  • 5 dkg aprított friss korianderlevél
  • lime-gerezdek a díszítéshez

Elkészítése:

1. A csirkecombokat szórd meg jól a frissen őrölt feketeborssal, és helyezd elektromos kuktába / slow cookerbe.

2. Egy közepes tálban keverd össze a többi összetevőt (a koriander kivételével)

3. Öntsd a csirkére.

4. Takard le és alacsony hőfokon süsd nyolc órán keresztül. (Vagy tedd a sütőbe, és süsd úgy, ahogy rendesen a csirkecombot szoktad).

5. Vedd ki a csirkét, és tedd egy hústálra.

6. Locsold meg a szósszal.

7. Díszítsd korianderlevéllel és lime-gerezdekkel.

8. Köretként barna jázminrizst, párolt zöldbabot vagy ananászt ajánlunk.

1 adag tápértéke: 302 kalória, 25 g fehérje, 10 g szénhidrát, 20 g zsír, 4 g telített zsír.

Ha további egzotikus receptekre vágysz, kattints ide!

Kövess minket a Facebookon is!

https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary