Téli egytálételek: chilis bab quinoával

Fehérjedús pikáns finomság az inkák aranyával!

Hozzávalók (6 személyre):

  • 20 dkg nyers quinoa
  • 2 doboz vörös vesebabkonzerv
  • 2 doboz konzervparadicsom
  • fél liter víz
  • 1 közepes hagyma apróra kockázva
  • 1 zöldpaprika apróra vágva
  • 1 (vagy ízlés szerint több) jalapeño kimagozva, felkockázva
  • 1 babérlevél
  • 2 evőkanál darabolt szárított paradicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 1 evőkanál paradicsomszósz

  • ½ leveskocka

  • 1 evőkanál lime- vagy citromlé
  • 1 evőkanál méz
  • 2 teáskanál őrölt kömény
  • 2 teáskanál szárított oregano
  • 1 teáskanál fokhagymapor (vagy 2 gerezd zúzott fokhagyma)
  • 1 teáskanál őrölt chipotle
  • 1 teáskanál paprika
  • ½ teáskanál só
  • ½ teáskanál őrölt feketebors

Elkészítése:

1. Mindent dobj a kuktába / slow cookerbe vagy egy fedeles jénai tálban / agyagedényben a sütőbe.

2. Süsd alacsonyabb hőfokon a kuktában vagy slow cookerben 8-10 órán keresztül (vagy 150-180 fokos sütőben 3-4 órán keresztül).

3. Tálalás előtt keverd össze az egészet.

1 adag tápértéke: 316 kalória, 13 g fehérje, 54 g szénhidrát, 7 g zsír, 1 g telített zsír.

Ízlett? Mit szólsz egy quinoás burrito tálhoz?

Kövess minket Facebookon is!

https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary