Fehérjedús házi taco-szósz

Brutális proteinbomba Mexikó ízeivel!

Hozzávalók (7 adaghoz):

  • 20 dkg sovány görög joghurt
  • 1 doboz fehérbabkonzerv leöblítve, megszárítva
  • 1 doboz fehérbabkonzerv leöblítve, megszárítva
  • 1 db erőspaprika, felkarikázva
  • 1 doboz kockázott konzervparadicsom
  • 1 húsleveskocka
  • 1 közepes kukoricakonzerv
  • 75 dkg felkockázott, előfőzött csirkemell
  • 1 fél lime leve
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1/2 apróra vágott vöröshagyma
  • 1 evőkanál friss vagy szárított oregano
  • 1/2 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál chilipor
  • 1 teáskanál kömény
  • 1 evőkanál szárított koriander

Elkészítése:

  1. A fél pohár vízben feloldott húsleveskockát a babbal együtt turmixold fel, amíg egészen püré állagú lesz.  
  2. Add hozzá a joghurtot, és újra turmixold össze.
  3. A kapott masszát öntsd egy tepsibe vagy jénaiba, és add hozzá a többi összetevőt.
  4. Takard le, és 180 fokon süsd addig, amíg a hús is teljesen elkészül.

Megjegyzés: a babot és  a húst gondosan öblítsd le, mielőtt felhasználod.

1 adag tápértéke:  275 kalória, 2 g zsír, 1 g telített zsír, 36 g szénhidrát, 11 g rost, 32g protein

Kövess minket a Facebookon is!

https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary