Téli vendégváró: gyümölcsös-palizsános csirkeragu

Valódi ínyencség a Közel-Keletről!

Hozzávalók 6 személyre:

  • 4 ek. olívaolaj
  • 8 kicsontozott, bőr nélküli csirkecomb, kockákra vágva
  • 1 hámozott padlizsán,3-4 centis kockákra vágva
  • 3 fej vöröshagyma, vékonyra szelve
  • 4 répa, vékonyra szeletelve
  • 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 marék aszalt sárgabarack, apró darabokra vágva
  • 1 marék mazsola
  • 1-2 húsleveskocka, ízlés szerint
  • 2 ek. paradicsomszósz
  • 1 fél citrom leve
  • 2 ek. liszt
  • 1,5 tk. őrölt kömény
  • 1,5 tk. őrölt gyömbér
  • 1,5 tk. őrölt fahéj
  • 1 pohár víz

Elkészítése:

  1. Egy nagyobb serpenyőben enyhén melegíts fel egy kanál olívaolajat.
  2. A felkockázott csirkecombok felét tedd a serpenyőbe, és éppen csak pirítsd meg kívülről, minden oldalról.
  3. Tedd félre, és egy másik kanál olajon pirítsd meg a maradék csirkét is.
  4. Az enyhén megpirított húst tedd egy tepsibe vagy jénaiba, majd keverd össze a padlizsánnal, hagymával, fokhagymával, répával, aszat barackkal és mazsolával.
  5. Egy közepes tálban keverd össze a többi összetevőt.
  6. Öntsd nyakon a szósszal a húst és a zöldségeket, majd 180 fokra melegített sütőben süsd addig, amíg a zöldségek is megpuhulnak.

Egy adag tápértéke: 331 kalória, 16 g fehérje, 21 g szénhidrát, 21 g zsír, 5 g rost.

További egészséges receptekért kattints ide!

Kövess miket Facebookon is!

https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary