Gombás-majorannás marharagu zöldborsóval

Pofonegyszerű fehérjedús téli ínyencség!

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 közepes hagyma, felkockázva 
  • 40 dkg bébirépa
  • fél kg pucolt, szeletelt gomba
  • fél kg kockázott paradicsom konzerv (nem sózott)
  • 1-2 húsleveskocka, ízlés szerint
  • 3 ek. liszt
  • 1 tk. só
  • 1 tk. szárított majoránna
  • frissen őrölt feketebors, ízlés szerint
  • fél kg marhalábszár vagy lapocka, apró (1 centis) kockákra vágva
  • 25 dkg zöldborsó (fagyasztott vagy konzerv)

Elkészítése:

  1. A zöldborsó kivételével alaposan keverd össze a hozzávalókat a hússal.
  2. Letakarva 170 fokra melegített sütőben süsd 1,5-2 órán keresztül (illetve amíg a hús teljesen megpuhul).
  3. Tálalás előtt keverd bele a zöldborsót is, majd ismét takard le, és süsd még 5-6 percig.

Egy adag tápértéke: 327 kalória, 5 g zsír, 2 g telített zsír, 21 g szénhidrát, 4 g rost, 27 g fehérje.

Egy jó brokkolis marhát? 

Kövess minket a Facebookon!

https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary