Töltött kaliforniai paprika

Vitamin- és fehérjedús választás egy zúzmarás estére!

Hozzávalók 5 személyre:

  • 5 db jól megtermett kaliforniai paprika
  • fél kg sovány darált marhahús
  • 25 dkg quinoa
  • 2 pohár víz
  • 1fej vöröshagyma, apróra kockázva
  • 5 tk. csilipor
  • 25 dkg feketebab konzerv
  • 1 közepes konzerv paradicsom
  • 1 kis konzerv paradicsomszósz
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • reszelt sajt a díszítéshez

Elkészítése:

1. Főzd meg a quinoát, és ha nem konzervből készíted, a feketebabot is.

2. A felaprított hagymát dinszteld meg olajon, majd keverd hozzá a húst, és főzd 15-20 percig.

3. A félig főtt húsból, babból, quinoából, paradicsomból, paradicsomszószból, chiliből, olívaolajból és szükséges mennyiségű vízből készíts viszonylag szilárd masszát, majd töltsd meg vele a kimagozott paprikákat. A konzerv paradicsomból tegyél félre egy keveset.

4. A tetejüket szórd meg reszelt sajttal, majd tedd őket egy alufóliával vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe.

5. A maradék paradicsomot egy pohár vízzel öntsd a tepsi aljára.

6. 180 fokra melegített sütőben süsd 1,5 órán keresztül, először lefedve, majd az utolsó 5-10 percben fedetlenül, hogy a sajt is jól rápiruljon.

Egy adag tápértéke: 407 kalória, 11 g zsír, 42 g szénhidrát, 32 g fehérje

Kövess minket Facebookon is!

https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary