Sült lazac póréhagymás zöldborsóágyon

Diétás ünnepi ínyencség pillanatok alatt!

Hozzávalók 4 személyre: 

  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • 4 kisebb póréhagyma megmosva, megpucolva (a végeit levágva)
  • 30 dkg zöldborsó (fagyasztott vagy natúr konzerv)
  • tengeri só és fekete bors ízlés szerint
  • 4 db 10-12 dkg-os lazacfilé
  • 2 ek. frissen felaprított bazsalikomlevél (+ a szebbek egészben meghagyva a díszítéshez)
  • 1/2 friss citrom, felkarikázva (díszítésnek)

ELKÉSZÍTÉSE:

  1. Egy nagyobb serpenyőben melegíts fel 2 ek. olívaolajat közepes lángon. add hozzá a póréhagymát, borsót, sót, borsoz, és süsd 10 percig.
  2. Egy másik serpenyőben melegítsd fel a maradék olajat is. A lazacot ízesítsd sóval, borssal, és bőrével lefelé süsd 4 percig.  Fordítsd meg, majd süsd további 3 percig. A póréhagymát szórd meg bazsalikommal.
  3. Tálaláskor a borsós-hagymás körettel kezdd, majd helyezd rá a lazacot, amit friss bazsalikomlevéllel és citrommal díszíthetsz.

Tápérték: 364 kalória, 17 g zsír, 3 g telített zsír, 34 g szénhidrát, 9 g rost, 32 g fehérje.

Tudtad, hogy a lazac az izomgyulladás csökkentését is elősegíti?

Kövess minket Facebookon is!

https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary