Mennyei mandarinos csirkemell

Önmagáért beszél!

 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 ek. extra szűz olívaolaj
  • 2 ek. fehér borecet
  • 1 ek. méz
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 2 ek. harissa paszta vagy erőspaprika krém
  • 1/2 ek. szegfűbors
  • 2 jókora csirkemell bőrrel együtt (vagy 4 kisebb, 10-12 dkg-os)
  • 1 hámozatlan mandarin, felkarikázva
  • tengeri só és fekete bors ízlés szerint
  • 1 nagy marék frissen összevágott mentalevél (néhány mutatósabb levelet meghagyhatsz a díszítéshez)

ELKÉSZÍTÉSE:

  1. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Az olajat, ecetet, paprikakrémet és szegfűborsot  keverd össze egy kis tálban. Az így kapott szószt öntsd egy zacskóba, majd a csirkemellet alaposan forgasd bele, és szobahőmérsékleten hagyd állni 30-60 percig, vagy marináld egy éjszakán át a hűtőben. 
  2. Az alaposan bepácolt csirkét tedd egy tepsibe úgy, hogy alá és fölé is narancskarikákat teszel. Süsd úgy 30 percig, amíg a hús megpuhul, és a teteje fényesen csillogni kezd.
  3. Vedd ki a sütőből, majd szórd meg sóval, borssal és mentával. 

Tápérték: 264 kalória, 17 g zsír, 2,5 g telített zsír, 7 g szénhidrát, 23 g fehérje.

Kövess minket Facebookon is!

https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary