Isteni karfiolpüré

Fehérjedús különlegesség magában vagy köretnek, szendvicsbe vagy hidegtálakhoz.

 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 bögre víz
  • 1 leveskocka vagy húslevesalap
  • 1 fej karfiol, közepes kockákra vágva
  • 3 ek. görög joghurt
  • 1 tk. pirospaprika
  • 1 citrom (a leve kifacsarva, a héja lereszelve)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. reszelt sajt (cheddar vagy parmezán)
  • tengeri só és fekete bors ízlés szerint
  • 2 ek. friss kakukkfű vagy metélőhagyma a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉSE:

1. A vizet a leveskocka vagy -alap felével forrald fel egy közepes serpenyőben. Add hozzá a rózsáira szedett karfiolt, és főzd 5-7 percig, illetve amíg megpuhul.

2. Alaposan csöpögtesd le, és egy konyharuhával fel is itathatod. A megfőzött karfiolt turmixold fel. 

3. A kapott masszát a leveskocka- vagy alap másik felével, joghurttal, paprikával, citromlével, fokhagymával, sajttal, sóval és borssal keverd ki úgy, hogy egészen sima pürét kapj. Szükség szerint egy kis vízzel tudod hígítani. Szervírozáskor kakukkfűvel, metélőhagymával, reszelt citromhéjjal díszítheted. Fogyaszthatod magában, de köretként vagy szendvicskrémként is kiváló.

Tápérték: 80 kalória, 3 g zsír, 2 g telített zsír, 9 g szénhidrát, 3,5 g rost, 6 g fehérje.

Kövess minket Facebookon is!

https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary