Ínyenc szószban pácolt tofu kaliforniai paprikával

Húsmentes fehérjedús finomság bomba összetevőkből!

 

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 ek. szójaszósz
  • 1 ek. paradicsomszósz
  • 1 tk. méz
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ek. friss gyömbér, hámozva és összezúzva
  • 1 csomag tofu, lecsöpögtetve
  • 35 dkg piros, zöld és sárga kaliforniai paprika, apróra vágva
  • 2 tk. szezámolaj
  • 15 dkg főtt barnarizs
  • 2 ek. pirított szezámmag

ELKÉSZÍTÉSE

  1. Egy közepes tálban keverd össze a szója- és paradicsomszószt, mézet, fokhagymát és gyömbért, majd tedd félre.
  2. A tofut vágd 2-3 centis kockákra, és óvatosan keverd a szószba. Takard le, és tedd fél órára a hűtőbe.
  3. A marinálás befejeztével melegítsd a sütőt 180 fokra. Egy sütőpapírral bélelj ki egy tepsit. A paprikát helyezd egy kis tálba. Egyenletesen oszlasd el rajta a szezámolajat. A sütőpapír egyik felére a paprikát, másik felére a tofut helyezd, és süsd 30 másodpercig.
  4. A készre főtt barnarizst tálald kétfelé. A tetejét szórd meg az elkészült tofuval, paprikával és ízlés szerint még egy kis szójaszósszal, majd díszítsd pirított szezámmaggal.

TÁPÉRTÉK: kalória: 420; zsír: 20 g; telített zsír: 3 g; szénhidrát: 42 g; rost: 7 g; fehérje: 21 g.

Kövess minket Facebookon is!

https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary