Lazactál kapros-tormás mártással és kuszkusszal

Újabb villámgyorsan elkészíthető fehérjedús egytálétel!

 

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 db 15 dkg-os lazacfilé (2-3 cm vastagságú, bőrével)
  • 4 tk. olívaolaj 

  • 20 szál spárga (a végeit leszedve, 4-5 centis szeletekre vágva)
  • 4 tk. zsírszegény majonéz
  • 4 ek. sovány tejföl
  • 1 tk. reszelt torma

  • egy-egy csipet só és feketebors
  • 2 ek. apróra vágott friss kapor
  • 20 dkg teljes kiőrlésű kuszkusz, megfőzve
  • 1 db vékonyra szeletelt retek

ELKÉSZÍTÉSE:

  1. Melegítsd a sütőt 200 fokra. A bőrrel lefelé helyezd a halszeleteket egy nagy tepsi vagy sütőlap egyik felébe, és kend meg a tetejüket olívaolajjal. Egy tálban keverd össze a maradék olajat a spárgával, és tedd a hal mellé. Süsd addig, amíg a hal puha, a spárga pedig félpuha lesz (5-10 perc). Ha a spárga előbb elkészülne, mint a hal, vedd ki, tedd félre, és tartsd melegen.  
  2. Míg ezek sülnek, keverd ki a majonézt a tejföllel, tormával, sóval, borssal és kaporral.
  3. Felezd el a főtt kuszkuszt, és a lazaccal és spárgával a tetején tálald. Öntsd le a tormaszósszal, és ízlés szerint díszítsd retekszeletekkel.

TÁPÉRTÉK: kalória: 492; zsír: 28 g; telített zsír: 6 g; szénhidrát: 29 g; rost: 5 g; fehérje: 33 g

Kövess minket Facebokon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary