Valóságos proteinbomba: gombás csirkeraguleves árpagyönggyel

Ez az egészséges és tápláló leveskülönlegesség jó társad lehet tömegnövelő edzésed során.

 

Hozzávalók 4 személyre:

2 ek. olívaolaj

2 fej fehérhagyma, apróra vágva

10 dkg vékonyra vágott zellerszár

1 nagy gerezd fokhagyma, apróra vágva

2 babérlevél

1 db leveskocka 1 liter vízzel felöntve, vagy ennek megfelelő levesalap

2 doboz felkockázott konzervparadicsom (vagy 3-4 nagyobb darab friss paradicsom)

1 doboz csiperkekonzerv

10 dkg árpagyöngy

1 közepes csirkemell, kockákra vágva, megpirítva

3 ek. frissen vágott petrezselyem

fél citrom leve

ELKÉSZÍTÉSE

  1. Melegítsd fel az olajat egy nagyobb fazékban. Dinszteld meg a hagymát és zellert, időnként megkeverge, de ügyelj arra, nehogy megbarnuljanak.
  2. Add hozzá a fokhagymát, gombát és babérlevelet, és párold még 3 percig. Add hozzá a levesalapot és a paradicsomot. Kevergetés mellett forrald fel.
  3. Ha már forr, vedd takarékra, majd félig takard le, és főzd még 15 percig.
  4. Add hozzá az árpát, és főzd 20 percig.
  5. Tedd bele a néhány percig olajon megpirított csirkét, és főzd még 15 percig.
  6. Add hozzá a petrezselymet és citromlevet.

Tápérték: 516 kalória, 49 g fehérje, 15 g zsír, 33 g szénhidrát

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary