Pikáns currys sárgaborsóleves

Egy régi klasszikus különleges és népszerű változatban!

 

Hozzávalók 6 személyre:

2 ek. olívaolaj

1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva

1 db jól megtermett kaliforniai paprika

2 ek. currypor

1,5 zöldségleves kocka másfél liter vízzel hígítva, vagy ennek megfelelő levesalap

1 doboz (400 ml) natúr kókusztej

300 g sárgaborsó

1 teáskanál chilipehely

1 babérlevél

40 dkg édesburgonya, kockákra vágva

só, bors ízlés szerint

frissen vágott metélőhagyma a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉSE

  1. Egy nagyobb fazékban melegíts fel az olajat, majd folyamatosan kevergetve dinszteld meg a hagymát és kaliforniai paprikát 1-2 percig. Szórd meg curryvel, és kevergesd még néhány másodpercig.
  2. Add hozzá a levesalapot, kókusztejet, sárgaborsót, chilipelyhet és babérlevelet, forrald fel. Mihelyst felforrt, vedd takarékra, majd félig takard le, és főzd még 20 percig, időnként megkeverve.
  3. 20 perc után add hozzá az édesburgonyát, és folytasd a lassú főzést, amíg minden megpuhul. Ízesítsd sóval, borssal.
  4. Tálaláskor díszítsd friss metélőhagymával.

Tápérték: 217 kalória, 10 g fehérje, 5 g zsír, 33 g szénhidrát

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary