Trendi
Egészséges receptek
Tex-Mex sertésragu avokádóval és amaránt maggal
Fantasztikus fehérje + íz kombó az Újvilág fúziós konyhájából!
Hozzávalók 4 személyre:
- fél kg friss paradicsom
- 1 ek. szőlőmag- vagy repceolaj
- fél kg vesepecsenye apróra kockázva
- 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
- só, ízlés szerint
- 3gerezd fokhagyma, összezúzva
- 2jalapeño paprika, kimagozva és felaprózva
- 1 tk. kömény
- 15 dkg amaránt mag
- 2 húsleveskocka / levesalap
- 1konzerv (400 g) feketebab leöblítve, lecsöpögtetve
- 1 konzerv kukorica
- 1 avokádó felkockázva
- 2 ek friss koriander, apróra vágva
- fél kg édesburgonya, szeletekre vágva
- fél lime leve
Bónusz: az amaránt mag tele van magnéziummal, ami a jótékony HDL koleszterin szintjének növelésével járul hozzá szíved egészségéhez.
ELKÉSZÍTÉSE:
- A paradicsomot mosd meg, és enyhén turmixold össze.
- Egy nagyobb serpenyőben melegítsd fel az olajat, és pirítsd meg rajta a húst. Tedd félre, és melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Az édesburgonyát locsold meg az olajjal, és egy sütőlapon süsd 20 percig
- Dinszteld a hagymát 5 percig, majd add hozzá a paprikát és fokhagymát, és süsd még egy percig. Szórd meg köménnyel, végül add hozzá a levesalapot, amaránt magot, és a paradicsommal együtt forrald fel. Vedd vissza kis lángra, és főzd 15-20 percig, amíg az amaránt megpuhul.
- Keverd bele a húst, babot, kukoricát és limelevet, és főzd még néhány percig, hogy a hús is puhára főjön. Tálaláskor szórd meg az avokádóval és korianderlevéllel.
Kövess minket Facebookon is!
www.facebook.com/muscleandfitnesshungary