Tex-Mex sertésragu avokádóval és amaránt maggal

Fantasztikus fehérje + íz kombó az Újvilág fúziós konyhájából!

 

Hozzávalók 4 személyre:

  • fél kg friss paradicsom
  • 1 ek. szőlőmag- vagy repceolaj
  • fél kg vesepecsenye apróra kockázva
  • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • só, ízlés szerint
  • 3gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 2jalapeño paprika, kimagozva és felaprózva
  • 1 tk. kömény
  • 15 dkg amaránt mag
  • 2 húsleveskocka / levesalap
  • 1konzerv (400 g) feketebab leöblítve, lecsöpögtetve
  • 1 konzerv kukorica
  • 1 avokádó felkockázva
  • 2 ek friss koriander, apróra vágva
  • fél kg édesburgonya, szeletekre vágva
  • fél lime leve

Bónusz: az amaránt mag tele van magnéziummal, ami a jótékony HDL koleszterin szintjének növelésével járul hozzá szíved egészségéhez.  

ELKÉSZÍTÉSE:

  1. A paradicsomot mosd meg, és enyhén turmixold össze.
  1. Egy nagyobb serpenyőben melegítsd fel az olajat, és pirítsd meg rajta a húst. Tedd félre, és melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Az édesburgonyát locsold meg az olajjal, és egy sütőlapon süsd 20 percig
  1. Dinszteld a hagymát 5 percig, majd add hozzá a paprikát és fokhagymát, és süsd még egy percig. Szórd meg köménnyel, végül add hozzá a levesalapot, amaránt magot, és a paradicsommal együtt forrald fel. Vedd vissza kis lángra, és főzd 15-20 percig, amíg az amaránt megpuhul.
  1. Keverd bele a húst, babot, kukoricát és limelevet, és főzd még néhány percig, hogy a hús is puhára főjön. Tálaláskor szórd meg az avokádóval és korianderlevéllel.

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary