2024. május 13.

piros 2021 03

Formáld magad akcióhőssé!

Magyarországon is megjelent Dolph Lundgren: Fit Forever című életmódkönyve, a Magnólia Kiadó gondozásában.

 

 

 „Minden bizonnyal hihetetlennek tûnik, de a szuperatléta Ivan Drago korántsem volt sportos alkat gyermek- vagy kora ifjúkorában. Éppen ellenkezőleg: betegesen vézna voltam. »Te aprócska és gyenge gyerek, sipirc, irány az Üdvhadsereg! De én, ki erős, izmos vagyok, a Vidámparkba indulhatok!« Ezt mondta nekem hahotázva Sture nagybátyám minden alkalommal, amikor kigombolta ingét, és bemutatta izmos, szőrös mellkasát.”

Könyvének első fejezetében így vall Dolph Lundgren cseppet sem irigylésre méltó gyermekéveiről. Ki gondolná, hogy a világ legnagyobb akcióhőse fél gyerekkorát kórházban töltötte, asztmában szenvedett, és bizony nem egyszer elnáspángolták az erősebb fiúk az  iskolában, otthon pedig skizofréniában szenvedő édesapja dühkitöréseit kellett elviselnie? Gyerekkorának nehézségei révén szinte önkéntelenül jutott arra az elhatározásra, hogy testileg is lelkileg is megerősödik, és saját bevallása szerint a sport és az edzés volt az, ami ráébresztette arra, hogy igenis képes valamit kezdeni az életével.

Lundgrenkonyv2.JPG

Az 58 éves színész a Fit Forerverben megosztja olvasóival, milyen edzésprogrammal és milyen életmód mellett tudja megőrizni fizikumát, és hogyan érte el, hogy akcióhős válhasson belőle. Inspiráló személyes történetei mellett rengeteg edzésprogramot olvashatunk tőle (különböző időtartamra, eszközigényre, és helyszínre kialakítva) az alapoktól az akcióhős-edzéstervig. Emellett recepteket és étrendeket is ajánl, a mindennapokra és az egyes edzéstervekhez igazítva. Nyíltan beszél az önbizalomhiány legyőzéséről, és minden más akadályról, amiket a csenevész tizenévesnek le kellett küzdenie ahhoz, hogy eredményes sportoló, és nem utolsósorban az egyik legsikeresebb hollywoodi színész váljék belőle.

Dolph_Lundgren_Fit_forever_b1_300dpi.jpg

KVÍZ!

Tudod, mi volt Dolph Lundgren eredeti foglalkozása? Ha nem, katt ide!

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary

 

Image
Muscle & Fitness magazin, minden ami testépítés, fitnesz, erőemelés vagy crossfit.