2024. május 13.

piros 2021 03

10 Oscar-díjas fizikum

Ezek a sztárok nem csak aranyszobrukra, de feltűnően izmos külsejükre is büszkék lehetnek! 

 

Az Oscar-gála közeledtével arra gondoltunk, itt az ideje egy kis múltidézésnek. Körülnéztünk az eddigi díjazottak háza táján, és örömmel állapítottuk meg, hogy bizony nem egy irigylésre méltó fizikummal találkozni a többnyire nem ifjúságuk virágában lévő férfiszínészek közt. Bár az elismerést természetesen nem testi adottságaiknak köszönhetik, és egy részük éppen a nem csúcsformájában játszott szerepért kapta a szobrot, abban biztosak lehetünk, hogy a most következő színészek mindegyike általában keményen megdolgozott aktuális kondíciójáért.

Russell-Crowe.jpg

RUSSELL CROWE

Az 51 éves Crowe filmjeinek többségében meglehetősen jó formában volt, és a díjhozó Gladiátor (2001) Maximus szerepében is elképesztő izmokat villantott, amire szüksége is volt a látványos kardforgatáshoz. 

psycho-christian-bale.jpg

CHRISTIAN BALE

A legdrasztikusabb testi átváltozásokért járó díj kétségtelenül a testsúly-kaméleon Christian Bale-t illetné. Az Amerikai pszicho pszichopata szépfiújának szerepéét rettenetesen kigyúrta magát, hogy aztán az álmatlanságtól szenvedő Trevor Reznikként 56 kilósan térjen vissza A gépészben, és még ezután is sikerült visszahoznia egy Batmanhez méltó formát. Bale számtalanszor bizonyította már, hogy gyakorlatilag bármire képes egy szerep tökéletes megformálásáért. Szinte hihetetlen szuperhős-metamorfózisát extrém fehérjedús táplálkozásnak, valamint kőkemény edzéstervének köszönheti. Az Akadémia végül 2010-ben Dicky Eklund mellékszerepéért ítélte neki oda a szobrocskát A harcosban nyújtott alakításáért, ahol Mark Wahlberg partnere volt.  

De-Niro-Raging-Bull.jpg

ROBERT DE NIRO

Bár az örök kedvenc De Niróról nem feltétlenül a hatalmas izmok ugranak be elsőre, azon, hogy még 72 évesen is milyen óriási formában van, legutóbb még még Zac Efron is elcsodálkozott. A halhatatlan színészlegenda egyébként mindig is figyelemre méltó testalkattal rendelkezett. Oscart Scorsese 1981-es legendás Dühöngő bikájáért kapott a hányattatott sorsú középsúlyú ökölvívó Jake LaMotta szerepéért. DeNiro talán ekkor volt csúcsformában, és a harcosi kondíciót az igazi LaMottával folyamatosan konzultálva, a boksz minden csínját-bínját kitanulva szerezte meg, természetesen brutális fizikai tréning kíséretében sikerült elérnie.

jamie-foxx-ripped-oscar.jpg

JAMIE FOXX

Noha a díjat a 2006-ban Ray Charles életrajzi filmjében nyújtott felejthetetlen alakításának köszönheti, listánkra mégis Oliver Stone 1999-ben készült Minden héten háború című focistafilmjében Willie Beamon irányítójátékosként nyújtott fizikumával került most fel. Hogy valóban az NFL-hez méltó formát hozzon, Foxx 90 kilósra pumpálta magát, de a forgatás annyira igénybe vette, hogy 10-et rögtön le is adott. Az eredmény: esztétikus, szálkás, definiált izomzat!

Charleton-Heston-Apes.jpg

CHARLTON HESTON

Akár a népét vezette ki Egyiptomból, akár féktelen majomhadsereggel kellett megküzdenie, Charlton Heston féktelen szenvedéllyel és páratlan testi erővel vágott bele a sokat tűrt hősök megformálásába. Nem véletlen, hogy korának egyik férfiideáljaként általában neki jutott a feladat, hogy az igaztalanokra rámérje méltó sorsukat. 1959-ben a filmtörténet egyik leggrandiózusabb (és legtöbb Oscart besöpört) alkotásában, Ben Hur júdeai herceg megtestesítőjeként a díjeső cseppjéből a legjobb férfi főszereplőnek járó az ő fejére hullott.

daniel-day-lewis-ripped-oscar.jpg

DANIEL DAY-LEWIS

Az 58 éves Daniel Day-Lewis Oscar-díj szempontjából egyike a legsikeresebb színészeknek. Eddig Háromszor hozta el a szobrot, 2013-ban a Lincoln, 2008-ban a Vérző olaj, 1990-ben pedig A bal lábam főszerepeiért. Day-Lewis is hatalmas átváltozóművész: Az utolsó mohikánban  Sólyomszemként például páratlan és emlékezetes izmokat villantott.

Yul-Brynner.jpg

YUL BRYNNER

Brynner mára már nincs az élők sorában, de az orosz származású színész korának egyik legfoglalkoztatottabb színésze volt. Talán kevesen emlékeztek az 1955-ös Anna és a sziámi királyra, de talán többen a szintén az 50-es években született Biblia-adaptációra, a Tízparancsolatra, amelyben eszeveszetten kigyúrt II. Ramszesz fáraót hozott a vászonra.

sean-connery-retronaut.jpg

SEAN CONNERY

A szakértők szerint a legjobb 007-es, aki nem csak a Bond-szerepekre gyúrta ki magát, de eredetileg maga is testépítőnek indult. Annak ellenére, hogy számtalanszor láthattuk félmeztelenül a világ leggyönyörűbb színésznőinek társaságában, az Oscart végül a ravasz ír-amerikai rendőr szerepéért kapta Brian De Palma Az ember, aki legyőzte Al Caponét című legendás krimijében.

Matt-Damon-Bourne-Trailer_0_0.jpg

MATT DAMON

Akárcsak barája, Ben Affleck, a sokoldalú Damon sem a kamerák előtti munkájért kapott Oscart, hanem a mindenkinek kötelező Good Will Hunting fergeteges forgatókönyvéért. Emellett Damon is meglehetősen jó kondiban van, amit mostanság a Túl a csillogáson c. Soderbergh-opusz, a magyar díszletért Oscar-várományos Mentőexpedíció, valamint az érkező új Bourne-film is bizonyít.

matthew-mcconaughey-beach-shirtless.jpg

MATTHEW MCCONAUGHEY

Galériánkba kétségtelenül nem az Oscart érő 2014-es Mielőtt meghaltam (Dallas Buyers Club) csontsovány AIDS-es főszereplőjeként került ide, hanem mert McConaughey is régóta híres szikár, acélos megjelenéséről, és itt a Magic Mike, a Hullámok ördöge mellett és a hazánkban is kitüntetett népszerűségnek örvendő A törvény nevében HBO-sorozat Rust Cohle-ja is eszünkbe juthat.

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary

 

Image
Muscle & Fitness magazin, minden ami testépítés, fitnesz, erőemelés vagy crossfit.