Eddz otthon eszközök nélkül!

Nem tudsz eljutni a terembe? Próbáld ki ezeket az otthon is elvégezhető gyakorlatokat!

Mindenkivel előfordul, hogy annyira be van táblázva, olyan sok a munka és annyira szorítják a határidők, hogy a feladatok megoldása érdekében bizony áldozatot kell hozni, így fájó szívvel ám, de le kell mondani egy, vagy több edzésnapról. Szerencsés esetben egy várva várt randi az oka, rosszabb esetben munkából kifolyólag kell kihagyni az egyébként rutinná vált edzést.

A megoldás ilyenkor egy minden izomcsoportot megmozgató, villámgyors edzés lehet, amit maximum 20 perc alatt le lehet zavarni. Ha jól szervezel és gazdálkodsz az időddel, akkor ezt még be lehet szorítani a munka és az esti program közé, azonban van egy bökkenő: lehet, hogy az edzés maga csak 20 perc, de a teremig el is kell jutni, ami kocsival is jó esetben 10-15 percig tart, 5 perc mire bejutsz az öltözőig, majd távozáskor ki, és akkor még haza is kell menni, ami újabb 10-15 perc. Ez már így összesen 45 perc, de könnyen lehet egy óránál is több!

Ezért mindenképp azt ajánljuk, hogy ilyenkor el se indulj, hanem iktass be egy teljes testet átmozgató húszperces edzést otthon, a saját nappalidban! Nincs dugó, ami az utadba állhat, nem kell összepakolnod az edzőcuccod, és nem vesztegeted az idődet arra, hogy vársz az éppen foglalt gépekre! Most bemutatunk neked egy lábra, mellizomra, és a has izmaira koncentráló remek edzéstervet, amit akár otthon, akár utazás során a hotelszobában is el tudsz végezni. Semmilyen eszköz nem kell hozzá, és ha kellő intenzitással végzed a gyakorlatokat, akkor bizony érezni fogod a hatást! Legközelebb, amikor rád tör az edzés utáni vágy, de nem tudsz lejutni a terembe, már ki is próbálhatod!

Rövid köredzés

Az alábbi gyakorlatokat köredzésként hajtsd végre, a sorozatok között a lehető legrövidebb pihenőidővel.

Ha nem tudod teljesíteni az előírt ismétlésszámot, akkor pihenj a sorozat közben 10-30 másodpercig, majd folytasd a gyakorlatot, amíg el nem éred az adott mennyiséget. Minden egyes kör után 2 perc pihenés engedélyezett. Végezz összesen 3-4 kört, vagy amennyit csak tudsz 20 perc alatt!

Izomcsoport  Gyakorlat Ismétlésszám
Láb saját testsúlyos guggolás 20
Mell/Delta fekvőtámasz döntött szögből* 20
Has csípő emelés 20
Láb sétáló kitörés 20 (lábanként 10)
Mell/Delta fekvőtámasz 20
Has hasprés

25

* a lábad tedd fel egy székre