2024. április 18.

piros 2021 03

Az egzotikus futóbolond

Nem a kalóriákat számolja és nem a teremben él. A 29 éves KARINA ELLE imádja izzadtan élni az életét és futva falni a kilométereket.

Hogyan fedeztek fel?
16 éves koromban modellkedtem. Floridában gyalogoltam a sétányon, és egy pár elkezdett követni. A srácról végül kiderült, hogy egy fotós. Közvetlenül mögötte pedig egy gyönyörű nő a profi bikini versenyző, Ana Delia volt.

Modellként mi változott az életedben?
Nagyon sportos gyermekkorom volt, így már fiatalon izmos voltam. A középiskolában 25 centit nőttem, és gyorsan a modellvilágban találtam magam a magasságom és az egzotikumom (francia és vietnámi) miatt. Az ügynökségen azt mondták, hogy ne sportoljak, mert vékonyan akartak tartani az aktuális divat miatt. Akkor választanom kellett a modellvilág és a sportszeretetem között. Tudni kell rólam, hogy a futás a lényem része – a futás az én koffeinem. A reggeli futás előtt hozzám se lehet szólni. De a futástól izmossá vált a lábam. Akkor tényleg nem érdekelt, ezért inkább ezt az utat választottam. Ezért elhagytam a divatipart és magamat adtam. Ez a döntés szívből jött, és azóta sem kellett megbánnom, hogy nem valaki más életét élem.

Milyen egy áltagos edzésnapod?
Sokan – tévesen - azt gondolják, hogy a teremben élek. Igazából minden másnap van egy 20-90 perces edzésem. A súlyzókkal kezdek, majd jöhet egy intenzív interval. Ez a megszokott rendszerem. Korábban külön edzettem a felső- és alsó testemet, de ma már teljes testes edzéstervet követek. Belülről jövő késztetés, hogy minden nap csináljak aktívan valamit, ami felpezsdít és magasan tartja az endorfin szintemet. Szinte csak azért edzek, hogy jól érezzem magam és tele legyen energiával. Magamért teszem, nem külső kényszer hatására.

Neked működnek a 20 perces edzések, vagy csak átmozgatod vele magad, mert már alapból jó formában vagy?
Ha tényleg 120%-os intenzitáson pörögsz – burpee, guggolásból felugrás és sprintek – akkor az a 20 perc tényleg kemény.

Mekkora szerepet játszik a diéta az alakformáló rendszeredben?
Nem számolom a kalóriákat. Hiszek a belső önkontrollban – magam főzök egyszerű hozzávalókból: édes burgonyából, csirkéből, brokkoliból, avokádóból és tojásból.

Számodra mi jelenti az egészséget?
A belső béke állapota: ha megfelelően gondoskodsz magadról, helyesen eszel és boldog vagy. Nem csak a külsőm miatt edzek, bár még a legtökéletesebb emberek testképében is van némi elégedetlenség. Azért megyek a terembe, hogy egy jót mozogjak, a barátaimmal legyek és néha egy kicsit bolondozzunk.

Milyen volt kipróbálni a pankráció világát?
Tettem egy próbát pár éve, de gyorsan kiderült, hogy biztosabb, ha megmaradok rajongónak. Elmentem az edzőtáborba és megpróbálkoztam egy előreszaltóval, de csak egy nagyot csattantam a padlón.

Szexibbnek érzed magad attól, hogy erős vagy?
Nem feltétlenül attól érzem így, hogy erős vagyok, hiszen ki az erős? Én akkor érzem így, ha megizzadtam. Az izzadtság a kemény munka jele. Ha elönt a veríték, győztesnek érzem magam.

 

Karina edzése számtalan elemet tartalmaz a P90X-ből és a Zumbából, de a legtöbbet már testépítő eszközökkel használja a Gold’s Gym Venice-ben. „Ott tengernyi tudást szívhatok magamba!”

 KÖVESD  Karinát az Instagramon és a Facebookon: @karinaelle

 

Image
Muscle & Fitness magazin, minden ami testépítés, fitnesz, erőemelés vagy crossfit.