2023. december 04.

piros 2021 03

Usain Bolt megint nyert 200-on, mielőtt a kameraman elkaszálta

A jamaikai sprintlegenda ismét történelmet írt, de ünneplését apró baleset zavarta meg.

A most már hivatalosan is a világ leggyorsabb embere, Usain Bolt egyszerűen sziporkázik a 2015-ös pekingi atlétikai világbajnokságon. Ma 200 méteren is sikerrel védte meg bajnoki címét, hajszállal előzve meg az abszolút esélyesnek tartott Justin Gatlint, és megszerezve ezzel tizedik világbajnoki aranyát.

A Madárfészek azonban korántsem bizonyult olyan biztonságosnak, mint ahogy a nevéből gondolnánk. Egy segway-en közlekedő kínai tévés ugyanis annyira elbambult, hogy hátulról eltrafálta az ünneplő világsztárt, akinek szerencsére nem esett baja, de a jelenet mindenesetre egyszerre vicces és ijesztő.

Az esés után Bolt azt a szarkasztikus megjegyzést tette a BBC-nek, hogy azt hitte, meg akarják ölni. A 33 éves atléta hálistennek nem szenvedett akkora sérülést, hogy ki kelljen hagynia a szombati csúcstalálkozót az amerikaival a 4x100-as váltón. Bolt egyébként zsinórban negyedszer nyert 200-on, most 19.55 másodperccel, ami a világ idei legjobb eredménye, és Gatlint nem mellesleg vasárnap 100-on is megverte.

Image
Muscle & Fitness magazin, minden ami testépítés, fitnesz, erőemelés vagy crossfit.