2023. december 04.

piros 2021 03

Vonzó viking

Az utolsó királyság sztárja, ALEXANDER DREYMON az erős emberektől tanultakról, a szabadidomításról és a vikingek kockás hasizmáról beszél.

Az HBO sorozata egészen lenyűgöző, de ha a középkori akciókat realisztikusabb ábrázolással, és kevesebb sárkánnyal képzeled el, nézz bele a Netflix sorozatába, Az utolsó királyságba. A sorozat Bernard Corn-well Az angolszász históriák című történelmi regényén alapszik, amelynek főhőse Bebbanburgi Uhtred, az Angliában született, ám vikingek körében nevelkedett harcos, aki a kilencedik századi Angliában bosszúra és hatalomra szomjazik. Ez már önmagában sok futást, lovaglást és harcot jelent. Szerencsére az őt alakító német színésznél, Alexander Dreymonnál keresve sem találhattak volna alkalmasabb színészt a feladatra.

Vonzo_Viking_forgatas.jpg

Mi fogott meg Uhtredben?
Átérzem a helyzetét, mert én is sokféle helyen nőttem fel, ezért mindig kívülállónak éreztem magam, és azt hiszem, ez közös bennünk. Folyamatosan csatáznia kell, hogy bizonyítson. Ugyanakkor szeretem, hogy szemtelen – igazi seggfej tud lenni néha.

Meglehetősen fizikális szerepről beszélünk. Hogyan tartod magad formában?
Egy jó barátom egyszer azt mondta, hogy minden, a konditeremben töltött óra eggyel kevesebb órát jelent a könyvtárban. Ezért ha nincs forgatás, legalább egy órán át brazil jiu-jitsuzom, aztán 20–30 percig súlyzózom. A forgatások során sokat kell lovagolnom és vívnom. Szóval, az amúgy is formában tart. Az utolsó évadban [az 1998-ban a világ legerősebb emberének választott] Magnus Samuelsson is a stáb tagja volt – és ő az egyik legszebb ember, akivel életemben találkoztam. Hihetetlenül sokat tud arról, hogyan erősíthetjük meg a testünket.

Mi a legfontosabb, amit tőle tanultál?
Talán az, hogy „minden fejben dől el”, hiszen ő maga a megtestesült kitartás és elszántság. Volt, hogy sérvvel versenyzett, és így is világrekordokat döntött.

A veszélyes jeleneteket is bevállalod?
Hát persze. Rengeteget tanultam a kaszkadőrömtől, Katrics Tamástól, és a kaszkadőrök koordinátorától, Lezsák Leventétől, aki szabadidomítással is foglalkozik. Ez azt jelenti, hogy olyan kapcsolatot hozhatsz létre az állattal, amely messze túlmutat mindenen, amit valaha gondoltam – a saját energiáidat irányítva befolyásolhatod az ő viselkedését. Ez az egyik kedvenc része a munkámnak. Dél-Dakotában nőttem fel, volt, hogy csak felpattantam a lovamra, órákon keresztül lovagoltam, és még bivalycsordákat is láttam. Ez az igazi szabadság.

Kivetted a részed a meztelen jelenetekből is. Mit eszel, hogy megmaradjanak a vikinges formák?
Alapból gyors az anyagcserém, és ezt a típust mindenki utálja. De szerencsére imádom az egészséges kajákat – a zöldséget, salátát, halat. Azt gondolom, hogy minél közelebb van egy étel az „élethez”, annál jobb lesz neked is.

Szerinted az igazi vikingek is kockás hassal szaladgáltak?
Nem tudom, hogy foglalkoztak-e egyáltalán ennyit a testükkel, de az biztos, hogy nagyon erősek voltak, a mai embernél sokkal erősebbek. Jó formában kellett lenniük, hogy leküzdhessék a természetet és túléljék a csatákat. Próbálj csak felfutni egy hegyre, vagy felülni egy lóra 18-23 kg súlyú vassal – na, az megteszi a hatását.

 SZTÁRFROFIL 
Kor: 36 év
Magasság: 178 cm
Súly: 77 kg
Beszélt nyelvek: Németországban született, Amerikában és Franciaországban nevelkedett, mindhárom nyelven folyékonyan beszél.
Segítője: Brazil jiu-jitsuzik a feketeöves Lars Wallinnal (wallinfitness.com), aki az MMA legendás szereplőit, a Gracie családot is edzette.
Félelmetes fickó: Korábban feltűnt az FX sorozatában, az American Horror Story: Coven című részében, és a vámpíros-romantikus Blood Ransom-ban is.

 NÉZZ BELE  Az utolsó királyság elérhető a Netflix kínálatában.

 

Image
Muscle & Fitness magazin, minden ami testépítés, fitnesz, erőemelés vagy crossfit.