Trendi
Táplálkozás
Ízletes garnélás spagetti
Tartalmas fehérjebomba tömegeléshez!
Hozzávalók (2 személyre):
- 35 dkg pucolt garnéla (frissen vagy előre kiolvasztva)
- só és bors, ízlés szerint
- 1/2 ek. olívaolj
- 2 tk. darált pirospaprika (vagy pehely)
- 1 kis vöröshagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 csipet oregano vagy kakukkfű
- 1 nagyobb (400 g) paradicsomkonzerv
- 1 dl száraz vörösbor
- fél csomag spagetti
- 2 ek. petrezselyemlevél, apróra vágva
ELKÉSZÍTÉSE:
- A garnélát ízesítsd sóval, borssal. Egy nagyobb serpenyőben melegítsd fel az olajat: Dobd rá a rákot, majd pirítsd 1-2 percig, és tedd félre egy tálra.
- A vörös-, és fokhagymát, oreganót borítsd az olajba, és süsd üvegesre a hagymát. Add hozzá a paradicsomot és a bort, majd főzd még 10-15 percig.
- Közben főzd ki a tésztát a tasakon lévő útmutatásnak megfelelően. Alaposan szűrd le, és tedd vissza az edénybe.
- Sóval, borssal ízesítsd a szószt. Az elkészült rákot forgasd a szószba, és alaposan keverd össze. Friss petrezselyemmel díszítsd.
Tápérték: 264 kalória, 3 g zsír, 34 g szénhidrát, 27 g fehérje
Kövess minket Facebookon is!
https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary