Egészséges receptek
Fenséges báránysült narancsos répasalátával

Készíts fejedelmi lakomát 15 perc alatt!
Még a leglelkesebb húsevők is hajlamosak megfeledkezni arról, hogy nem csak húsvétkor juthat eszükbe egy jó báránysültet készíteni. A marhához hasonlóan ugyanis ez is tele van értékes fehérjével, nem beszélve arról, hogy a birkák általában egészségesebb, természetesebb tartásban részesülnek, mint szegény marhák, akiket sokszor hormonokkal és antibiotikumokkal növesztenek tömegnyomorban hamburgertöltelékké. Egy adag káposzta- vagy répasalátával pedig pompás vitaminbombát mellékelhetsz hozzá.
Hozzávalók:
1 egész bárányborda, vékonyra felszeletelve, zsírjától megszabadítva
só, bors ízlés szerint
fél kg répa
3 ek. dijoni mustár
2 ek. extra szűz olívaolaj
2 ek. friss koriander apróra vágva
2 ek. apróra vágott mogyoróhagyma
2 ek. vörösborecet
1 tk. reszelt narancshéj
Tipp: Tudtad, hogy a bárány fajlagosan több zsírt tartalmaz, mint a marhahús, mégis könnyebben zsírtalaníthatod, hiszen nem annyira márványos, ezért a külsejéről könnyedén eltávolíthatod?
ELKÉSZÍTÉSE
- Melegíts elő egy nagyobb serpenyőt, majd az alaposan megsózott és borsozott bárányhús minkét oldalát süsd 3-4 percig.
- Amíg készül, reszeld le vagy mixerrel aprítsd fel az előre megpucolt répát.
- Egy nagyobb tálban keverd ki a mustárt az olívaolajjal, korianderlevéllel mogyoróhagymával, ecettel és narancshéjjal. Add hozzá a répát, és tiszta kézzel forgasd össze a salátát. Borssal fűszerezd, és hagyd állni 10 percig, majd a bárány mellett tálald.
Kövess minket Facebookon is!
www.facebook.com/muscleandfitnesshungary