Egészséges receptek
Nyári Receptek XII.
Tizenkettedik repect tippünk következik. Mai receptippünk egy igazi különlegesség, egyszerű, de nagyszerű elkészíteni.
Nézzük meg!
ALMÁS TRIPLE ZERO RIZSPUDING
Hozzávalók 1 adaghoz:
150 g alma (tisztított súly)
késhegynyi őrölt fahéj
1/2 doboz Forpro Carb Control klasszikus Triple Zero Rizs
150 ml 1,5%-os tej
50 g vörös cheddar sajt 10 g vaníliás pudingpor (cukormentes)
2,5 evőkanál (ízlés szerint) Forpro Carb Control Near Zero Calorie Tahiti Vanilla Syrup
Elkészítés:
1.Az almából keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit meghámozzuk, felkockázzuk, és egy kevés vízben, a fahéjjal puhára főzzük. Amikor elkészült, leszűrjük, majd pürésítjük.
2. A tésztát (rizst) szűrőbe tesszük, hideg víz alatt 2-3-szor átöblítjük.
3. A tejből 100 ml-t felforralunk, közben a maradék tejben simára keverjük a pudingport. A felforralt tejhez csorgatjuk, és lassú tűzön addig főzzük (kb. fél perc), amíg sűrűsödni kezd. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a rizst és az almapürét, és ízesítjük kb. 2 evőkanál vaníliás sziruppal.
4. A pudingot tálkába kanalazzuk, a tetejét a félretett, szeletekre vágott almával díszítjük, meglocsoljuk a maradék vaníliás sziruppal, és megszórjuk egy kevés őrölt fahéjjal.
Tálalási javaslat:
Áfonyával, kakaóporral vagy cukormentes lekvárral is tálalhatjuk.
Tipp:
Tehéntej helyett tetszőleges növényi tejjel is elkészíthetjük.
Elkészítési idő: 15 perc
Snack
Tojásmentes
Gluténmentes
Vegetáriánus
TÁPÉRTÉK ADAGONKÉNT:
Energia 191 kcal
Fehérje 5,1 g
Zsír 2,6 g
Szénhidrát 33,8 g
Rost 7,5 g