Egészséges Receptek I.

Mai receptippünk egy egészséges, gyorsan elkészíthető, nagyon tápáló étel. A tengeri ételek összeérnek a pikáns ízekkel miközben egészsges alapanyagokat használunk csak fel.

Lássuk hát!

MEXIKOI TONHALSALÁTLVA TÖLTÖTT ÉDESBURGONYA

Hozzávalók 1 adaghoz:

1 nagyobb édesburgonya (250 g)
½ doboz Forpro Carb Control Tuna Salad Mexicano tonhalsaláta
50 g zsírszegény tejföl
fél gerezd fokhagyma
korianderzöld a díszítéshez

Elkészítés:

1.Az édesburgonya héját folyó víz alatt alaposan lesikáljuk, majd szárazra töröljük. Egy kis tepsiben, egészben, héjastól 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30-40 perc alatt puhára sütjük. Hagyjuk egy kicsit hűlni.
2.A zöldséget kettévágjuk, húsát villával kissé fellazítjuk. Rákanalazzuk a tonhalsalátát.
3.A tejfölbe belereszeljük a megpucolt fokhagymát, finoman megsózzuk. Ezzel tálaljuk a burgonyát, korianderzölddel díszíthetjük.

Tálalási javaslat: 
Tejföl helyett görög joghurttal is meglocsolhatjuk a burgonyát.

Tipp: 
Másképp is tálalhatjuk a fogást. A sült édesburgonyát hámozzuk meg, a zöldség húsát villával törjük össze. Tegyük egy tálba, és kanalazzuk mellé a tonhalsalátát.

Elkészítési idő: 50 perc 

Főétkezés
Gluténmentes
Tojásmentes

TÁPÉRTÉK ADAGONKÉNT:
Energia 446 kcal
Fehérje 16,9 g 
Zsír 17,7 g
Szénhidrát 48,8 g
Rost 9,5 g