Egészséges receptek
Töltött kaliforniai paprika
Vitamin- és fehérjedús választás egy zúzmarás estére!
Hozzávalók 5 személyre:
- 5 db jól megtermett kaliforniai paprika
- fél kg sovány darált marhahús
- 25 dkg quinoa
- 2 pohár víz
- 1fej vöröshagyma, apróra kockázva
- 5 tk. csilipor
- 25 dkg feketebab konzerv
- 1 közepes konzerv paradicsom
- 1 kis konzerv paradicsomszósz
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- reszelt sajt a díszítéshez
Elkészítése:
1. Főzd meg a quinoát, és ha nem konzervből készíted, a feketebabot is.
2. A felaprított hagymát dinszteld meg olajon, majd keverd hozzá a húst, és főzd 15-20 percig.
3. A félig főtt húsból, babból, quinoából, paradicsomból, paradicsomszószból, chiliből, olívaolajból és szükséges mennyiségű vízből készíts viszonylag szilárd masszát, majd töltsd meg vele a kimagozott paprikákat. A konzerv paradicsomból tegyél félre egy keveset.
4. A tetejüket szórd meg reszelt sajttal, majd tedd őket egy alufóliával vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
5. A maradék paradicsomot egy pohár vízzel öntsd a tepsi aljára.
6. 180 fokra melegített sütőben süsd 1,5 órán keresztül, először lefedve, majd az utolsó 5-10 percben fedetlenül, hogy a sajt is jól rápiruljon.
Egy adag tápértéke: 407 kalória, 11 g zsír, 42 g szénhidrát, 32 g fehérje
Kövess minket Facebookon is!
https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary