Rizschips, a proteinben gazdag nassolnivaló

A boltok polcain egyre gyakrabban találkozhatunk a burgonya helyett más, egészségesebb zöldségekből, alapanyagokból készült chipsekkel. Ezek közül a tudatos étrendbe legjobban a barnarizsből készült termékek illeszthetők. Lássuk, hogy miért!

Azt már hosszú ideje közismert, hogy a barna rizs szinte minden tekintetben egészségesebb a klasszikus fehér rizsnél. Az utóbbinál ugyanis a külső héjat lehántolják a rizsszemekről, majd különböző módszerekkel kifehérítik azokat. Ezzel nagyon sok olyan természetes és hasznos tápanyag megy kárba, amelyeket a barna rizs minden egyes szeme tartalmaz. De mik is pontosan ezek a tápanyagok?

Igazi aranybánya

A barna rizs rendkívül sok vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst tartalmaz: gazdag B1,- B3-, B6- és B5-vitaminforrás, ezen kívül vas-, magnézium-, cink-, foszfort, réz-, mangán- és szeléntartalma is kiemelkedően magas. További olyan, a szervezetünkre pozitív hatást gyakorló anyagok is megtalálhatók benne, mint a kalcium, a kálium és a folsav. Antioxidánstartalmának köszönhetően megelőzheti a szív- és érrendszeri betegségek, a rosszindulatú daganatok és egyes krónikus betegségek kialakulását.

Egyre népszerűbb választás

Ennek fényében könnyű belátni, hogy miért hódítanak egyre jobban a rizsből, illetve a barnarizsből készült chipsek és ropogtatnivalók. Ezek a termékek azonban nem csak összetételükben, hanem elkészítésükben is egészségesebb alternatívát nyújtanak. A rizsből készült nassolnivalókat ugyanis nem bő zsiradékban sütik ki, ehelyett az úgynevezett puffasztásos módszert alkalmazzák. Ennek köszönhetően nem csak a hagyományos, burgonyából készült chipseknél, hanem az egyéb, szintén alternatív megoldásként kínált zöldségchipseknél is alacsonyabb zsír- és energiatartalommal rendelkeznek.

Forpro Protein Rice Chips – egy tasakban 8,4 gramm fehérje!

A Forpro Protein Rice Chips különlegessége az extra magas, 8,4 gramm mennyiségű fehérje- és az 51%-os, teljes kiőrlésű barnarizs tartalom. Glutén- és cukormentes, mesterséges adalékanyagok hozzáadása nélkül készült, ezen kívül magas rosttartalommal is rendelkezik. A sütés nélkül készült termék háromféle, egzotikus alapanyagot tartalmazó, beluga lencsés, vöröslencsés és mungóbabos változatban kapható, a rizsfehérje mellett ezek az összetevők biztosítják a kiemelkedően magas proteintartalmat. Kiváló választás azoknak, akik étkezéseikbe egy kis plusz proteint szeretnének csempészni, és egészséges nassolnivaló a tudatos életstílus követői számára.


Ráadásul most akár ingyen is kipróbálhatod! Jelentkezz július 14-ig a forpro.hu/termekteszt oldalon, és légy az 1000 szerencsés egyike, akik ingyen tesztelhetik a Forpro legújabb,
proteinben gazdag fejlesztését!

forpro_14protein.jpg