15 perces izomépítő edzés bármely testtípusra

Ezzel a szupergyors rutinnal genetikai adottságaidtól függetlenül jelentős mennyiségű tiszta izomtömegre tehetsz szert.

 

Különös paradoxon, hogy napjainkban, amikor kedvünkre dúskálunk az egészséges életmóddal kapcsolatos ingyenesen elérhető tartalmakban, gyakran éppenséggel az edzéstervek és diéták sosem látott bősége bizonytalanítja el az elszánt testépíteni vágyókat abban, hogy merre is induljanak el céljuk eléréséhez. Egyesek csodálatos sikereket érnek el egy-egy tervhez való ragaszkodásukkal, míg másoknak egészen más stratégiák válnak be. El kell fogadnunk, hogy mindannyian különböző testi-lelki adottságokkal rendelkezünk, aminek köszönhetően fizikai teljesítményünk mintegy 50%-ban a genetikánkon múlik.

Ez persze nem ment fel minket a küldetés alól, hogy az alkatunknak legmegfelelőbb körülmények megteremtésével a lehető legjobban aknázzuk ki egyéni tehetségeinket. Teljesítményünk másik 50%-a ugyanis az olyan külső környezeti tényezők függvénye, mint a táplálkozás, a sport, és egyáltalán teljes életmódunk. Léteznek különféle elméletek, amelyek a genetikai jellemzők elemzésből leszűrt információkat használják a hatékonyság maximalizálására, az olyan kritikus területekre fókuszálva, mint amilyen az edzés mennyisége, gyakorisága, tempója, valamint a regeneráció ütemezése.  

Rengetegen vannak, akik az kis volumenű, magas intenzitású edzésrendszerekre (Dorian Yates stílusú) reagálnak a legjobban, de igen népes azoknak a tábora is, akik a nagy volumenű, alacsony intenzitású (Ronnie Coleman stílusú) programokra esküsznek. Hogy valóban megleld a legtestreszabottabb módszert, figyelj magadra, és kísérletezz a különféle edzésprogramokkal. Ha bizonytalankodsz, bátran keress fel egy személyi edzőt, aki segíthet a számodra tökéletes terv elkészítésében.

Most azonban olyan gyakorlatsort mutatunk, amellyel genetikai sajátságaitól függetlenül szinte mindenki szilárd alapokra helyezheti vágyott acélos fizikumát. A kis volumenű, magas intenzitású gyakorlatsor egyes pontjain érdemes edzőtársad segítségét kérned, hogy szpotterkedjen neked.

Minden gyakolatból 4 sorozatot végezz, 8, 5, 3, majd ismét 8 ismétléssel, 2-0-2-0 tempóval, az egyes szettek közt 30 másodperc pihenőt tartva.

AZ EDZÉS MENETE:

1. gyakorlat: guggolás (rúd a tarkón)

2. gyakorlat: láblökéses nyomás

3. gyakorlat: fordított kitörés

4. gyakorlat: fekvenyomás rúddal

5. gyakorlat: felhúzás rúddal

6. gyakorlat: lábemelés függeszkedésből

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary