2024. május 12.

piros 2021 03

ARNOLD MODEL - Vongsanti Babett riport

ARNOLD CLASSIC 2019 COLUMBUS

1700 nevezőből bejutni a döntőbe. Negyedik helyezést megszerezni. Egy évvel ezelőtt, még nem is álmodott a versenyzésről.

Ha jól tudom először jártál Amerikában. Minden rendben volt a repüléssel?
Igen rendben volt, bár nagyon fárasztó az út. New Yorkban szálltunk át és ott várni kellett a columbusi csatlakozásra 6 órát, így éjfélre értünk a hotelba.

Hogyan tudtad megoldani a verseny előtti diétát?
Valóban, ez ilyenkor nem egyszerű Ki kell számolni, hogy hányszor fogok enni és itthon megfőzöm, majd kiadagolom magamnak. Általában zárható zacskókba pakolok, ezáltal kevesebb helyet foglalnak, de így is a kézi poggyászom az ételhordó táska szokott lenni.

Be kellett vetned valami különös táplálkozási stratégiát a csúcsformához?
Mivel ez egy modell kategória volt, itt kevésbé számított az izom szárazság, inkább a szép formák voltak fontosabbak, így most nem kellett taktikázni. Egy kisebb vízhajtást csináltam ez elég volt a modell kategória színpadi szerepléséhez.

Milyennek láttad az ellenfeleidet?
Szerintem ez a kategória nagyon relatív. Volt, akit jónak láttam mégsem került be a top 5-be. Volt, akit kevésbé és mégis. Összességében tapasztalt versenyzők voltak valamennyien. Az egyik lány profi kártyát nyert aznap bikini kategóriában, de volt, aki már profi státusszal rendelkezett. Többen pedig, pár hét múlva indulnak érte.

Mit éreztél, mikor megtudtad, hogy benn vagy a legjobb öt között?
Természetesen nagyon örültem, hiszen nálam tapasztaltabb versenyzőkkel álltam egy színpadon. És újoncként a legjobbak közt lenni szép teljesítmény.

Akkor biztosan elégedett vagy a helyezéseddel?
Amikor eljöttem itthonról sokan kérdezték, hogy mi a cél? Erre azt válaszoltam,: ha bekerülnék a top 5-be, annak már örülnék nagyon! Maradéktalanul azonban csak az első hellyel lennék elégedett, de nyilván ez az a motiváció, ami egy sportolót állandó mozgásban tart.

Találkoztál Arnolddal Schwarzeneggerrel?
Igen találkoztam! Hihetetlen élmény volt!  A budapesti Flex Gym tulajdonosa, Szedlacskó Ádám mutatott be neki, és sikerült vele pár mondatot beszélnem egy közös fotó erejéig!

Milyen tápkiegeket vittél magaddal?
Nem sok mindent, vitaminokat és az Animal cuts zsírégetőt. Az utolsó napban ez már nem nagyon számít.

Milyen érzésekkel tértél haza első amerikai versenyedről?
Először is szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik segítették az amerikai szereplésemet. Elsősorban a páromnak. Ő mindenben mellettem áll. Természetesen az Arnoldon is ott volt velem. Azon kívül edzőmnek, Lakatos “Múmia” Mihálynak, a Cutler Fitness Győrnek és a szponzoromnak - a Vitaflexnek - szeretném megköszönni a támogatást. A színpadi ruhát és a bikinit, ami óriási sikert aratott, Király Beátának. Természetesen még rengeteg mindenkit fel tudnék sorolni a családomat, a barátaimat és mindenkit, aki hozzátett ahhoz, hogy mindez sikerüljön. Imádom Amerikát. az amerikai emberek mentalitását, kedvességét, figyelmességét. Olyan jó volt ilyen szeretettel teli közegben versenyezni, hogy biztosan nem ez volt az utolsó utam erre a földrészre. És, akkor már nyerni jövök!

Köszönjük a beszélgetést!

ÍRTA: FARKAS TAMÁS

 

Image
Muscle & Fitness magazin, minden ami testépítés, fitnesz, erőemelés vagy crossfit.