Balzsamos-fokhagymás csirkemell

Ha nem is vagy nagy konyhatündér, ezt a fejedelmi fehérjebombát akkor is könnyen és gyorsan elkészítheted!

 

Hozzávalók (2 személyre):

  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • 2 db (15 dkg-os) csirkemell
  • 1 ek. apróra vágott mogyoróhagyma
  • 4 ek. balzsamecet
  • 1 tk. zúzott fokhagyma
  • 1 tk. apróra vágott friss bazsalikom
  • 1 tk. tengeri só
  • 1 csipet feketebors  
  • 1 csipet őrölt babér

ELKÉSZÍTÉSE

Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat úgy 30 másodpercig, majd add hozzá a csirkemellet, és pirítsd meg mindkét oldalát. Szórd rá a mogyoróhagymát, és süsd addig, hogy a hagyma is kissé megbarnuljon. Lassan add hozzá a balzsamecetet, majd a maradék hozzávalókat. Közepes lángon süsd még 5-7 percig. Vedd ki a csirkemelleket, és tálald zöldségekkel, és a kívánt körettel. (a képen répás-kukoricás barna rizzsel és olívaolajon párolt kelkáposztával.) A maradék szafttal öntsd nyakon a csirkét!

1 adag tápértéke: 516 kalória, 50 g fehérje, 2 g szénhidrát, 34 g zsír.

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary