Egészséges receptek
Fehérjebomba tömegeléshez: Mac & Cheese egészségesebb kiszerelésben
Az amerikai tésztaspecialitás izomépítő verziója!
Hozzávalók:
25 dkg teljes kiőrlésű tészta
25 dkg vékonyra szelt kolbász
10dkg reszelt cheddar sajt
1 adag tyúkhúsleves alap
40 dkg paradicsom
60 g (kb. két adagolókanálnyi) natúr (!) fehérjepor
1 fej apróra vágott vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1,5 dl tej
1 tk. pirospaprika
1 ek. szőlőmag- vagy repceolaj
friss petrezselyem ízlés szerint:
ELKÉSZÍTÉSE:
1. Egy nagyobb serpenyőben melegítsd fel az olajat, szórd bele a vöröshagymát, és süsd 5 percig. Add hozzá a kolbászt és a fokhagymát, és süsd még 3 percig (amíg a kolbász enyhén megbarnul).
2. Keverd hozzá a tésztát, levesalapot, paradicsomot, paprikát. Sózd, borsozd ízlés szerint. Forrald fel, majd vedd vissza közepes lángra, takard le, és időnként megkevergetve főzd addig, amíg a tészta meg nem puhul (kb 12 perc). Keverd bele a sajtot, tejet és fehérjeport, és főzd addig, amíg a sajt jól beleolvad. Díszítsd friss petrezselyemmel.
Kövess minket Facebookon is!