Egészséges receptek
Fehérjével turbózott zabkása mogyoróvajjal és málnakrémmel

Teljes értékű reggeli, nem csak bajnokoknak!
Hozzávalók 4 adaghoz:
3 ek. chia mag
15 dkg málna
2 ek. méz
15 dkg zabpehely
egy bögre tej
1 érett banán, összezúzva
60 g (kb. két adagolókanálnyi) vaníliaízű fehérjepor
4 ek. mogyoró- vagy mandulavaj
1 tk. fahéj
ELKÉSZÍTÉSE:
1. A chia magra önts egy bögre vizet, és hagyd állni 45 percig, amíg pépes állagú lesz. Időnként kevergesd meg, nehogy becsomósodjon. A kapott masszát turmixold össze a málnával és a mézzel, majd pihentesd egy éjszakát.
2. Öntsd a zabpelyhet egy közepes méretű edénybe, majd adj hozzá egy csipetnyi sót, és 3 bögre vizet. Lassan melegítsd fel, és ha felforrt, azonnal vedd le a tűzről, takard le, és ezt is hagyd ázni egy éjszakán át.
3. Reggel keverd a tejet a zabkásához, melegítsd fel, és közepes lángon főzd 5 percig. Ha túl száraznak találod, adj hozzá még egy kis tejet. Keverd össze a málnakrémmel, fehérjeporral, mogyoróvajjal és fahéjjal, majd az egészet melegítsd át. Díszítsd málnával és banánkarikákkal.
Kövess minket Facebookon is!