Egészséges receptek
Zöld palacsinta: ezt imádni fogod!
Bársonyosan omlós reggeli vitamin- és fehérjebomba!
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg zabliszt vagy teljes kiőrlésű búzaliszt
½ tk. fahéj
1 tk. sütőpor
½ tk. szódabikarbóna
só, ízlés szerint
1,5 dl tej
20 dkg ricotta
1 nagy tojás
1 banán
50 dkg spenót
citromreszelék (ízlés szerint)
4 dkg dió, apróra darabolva
ELKÉSZÍTÉSE:
1. A száraz összetevőket, azaz a lisztet, fahéjat, sütőport, szódabikarbónát és sót keverd ki egy nagy tálban.
2. A tejet, túrót, tojást, banánt, spenótot és citromreszeléket turmixold simára, majd a masszát keverd a száraz összetevőkhöz. Morzsold és keverd bele a diót is.
3. Egy nagyobb serpenyőbe öntsd ki a tésztát a kívánt vastagságban, mintha palacsintát sütnél. Enyhén pirítsd meg mindkét oldalát. Melegen fogyasztva sokkal finomabb, ezért, ha nem fogyasztod el azonnal, érdemes egy kicsit bemelegítened a sütőt (úgy 90 fokra), hogy frissen tartsd.
A séf tippje: A megmaradt palacsintákat egy sütőpapíron egymás mellé helyezve fagyaszd le, és amikor akarod, újra hódolhatsz az élvezeteknek. A mikróban vagy kenyérpirítóban kb. másfél perc alatt újra átmelegszik, de gofrisütőbe is teheted a tésztát.
1 adag átlagos tápértéke: 363 kalória, 17 g fehérje, 14 g zsír, 45 g szénhidrát.
Kövess minket Facebookon is!