Grillezett alaszkai királylazac sült édesburgonyával és brokkolival

Készítsd el ezt a könnyű, mégis laktató, fenséges halételt.

Hozzávalók 2 személyre:

450 g brokkoli
1 tk. olívaolaj
½ tk. só, plusz egy kevés ízlés szerint
csipet fekete bors
340 g alaszkai királylazac
340 g édesburgonya sütve

1. Keverjük össze a brokkolit, olajat, sót és borsot egy tálban, majd tegyük egy tepsire.
2. Süssük 190°C-on 20–30 percig.
3. Melegítsünk fel egy grillserpenyőt vagy BBQ-grillt közepesen magas hőfokra.
4. A lazac húsos oldalát fűszerezzük be és kenjük be olajjal.
5. Tegyük a lazac húsos oldalát a grillre, süssük 90 mp-ig majd forgassuk el, hogy gyémánt formák legyenek rajta, süssük 90 mp-ig majd forgatás.
6. A bőrös felével süssük 2-3 percig vagy, amíg a lazac el nem éri a belső 49°C-os hőmérsékletet.
7. Az édesburgonyát karikázzuk fel és így süssük meg. Tálaljuk a lazaccal, és a sült brokkolival.

Tápérték adagonként:
536 kalória, 34 g fehérje, 46 g szénhidrát, 24 g zsír