Egészséges receptek
Halloween - Egészséges Receptek XVII.
Halloweeni különleges receptel jelentkezünk. Egy rémisztően finom és, látványos főétel elkészítésével szolgálunk. Továbbra is szigorúan egészséges anyagokból készült!
Borzongásra felkészülni!
HALLOWEENI PAPRIKALÁMPÁSOK
Hozzávalók 1 adaghoz:
1 evőkanál olívaolaj
1/4 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál mexikói fűszerkeverék
150 g zsírszegény darált marhahús
só, őrölt fekete bors
½ doboz Forpro CarbControl klasszikus Triple Zero Rizs
2 db közepes méretű kaliforniai paprika (kb. 170 g/db)
Elkészítés:
1. Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben. Rátesszük a megpucolt, felaprított vörös- és fokhagymát, és megdinszteljük rajta.
2. Megszórjuk a mexikói fűszerkeverékkel, hozzáadjuk a marhahúst, lepirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon átsütjük.
3. Közben a tésztát (rizst) szűrőbe tesszük, hideg víz alatt 2-3-szor átöblítjük, majd a húshoz adjuk, és összekeverjük.
4. A kaliforniai paprikákat megmossuk, kalapjukat levágjuk, az ereket, csumákat eltávolítjuk. Éles, rövid pengéjű késsel „arcot” faragunk az egyik oldalukra. Megtöltjük a töltelékkel.
5. A paprikákat a kalapokkal együtt sütőpapírral bélelt sütőtálba tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percet sütjük.
Tálalási javaslat:
Salátával tálalhatjuk a fogást.
Tipp:
Piros és sárga kaliforniai paprikákból készítve lesz igazán halloweeni a fogás.
Elkészítési idő: 45 perc
Főétel
Gluténmentes
Laktózmentes
Tojásmentes
TÁPÉRTÉK :
Energia 410 kcal
Fehérje 35,6 g
Zsír 17,5 g
Szénhidrát 23,6 g
Rost 11,2 g