Egészséges receptek
Gomba alapú pizza
Cseréld a szénhidrát bombának számító pizzatésztát nagyobb gombafejekre, és máris megkapod kedvenc csaló kajád alakbarát alternatíváját!
Gomba alapú pizza
Hozzávalók 2 főre
- 4 nagyobb fej gomba (ha lehet válaszd a Portobello gombákat)
- 250 ml olasz marinara tésztaszósz
- 300 gramm spenót
- 150 gramm lereszelt mozzarella sajt
- 1 evőkanál olíva olaj
- 12 csík pepperoni paprika
- ízlés szerinti mennyiségű szeletekre vágott olajbogyó
- egy csipetnyi őrölt bazsalikom, vagy oregano
Elkészítési mód
1. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. A gomba belsejét távolítsd el, valamint szedd ki a sötét kis lemezkéit is egy kanállal, ezután kenegesd meg a gombafejeket olíva olajjal.
2. Alufóliából formázz 4 db kör alakút és helyezd őket egy sütőpapírra. Tedd rájuk a gombafejeket fejjel lefelé, ez majd megvédi őket a túlzott nedvessé válástól. Süsd őket 10 percig.
3. A 10 perc leteltével vedd ki őket a sütőből és oszlasd el rajtuk az olaszos szószt. A tetejét pakold meg spenóttal, sajttal, a pepperoni csíkokkal, valamint az olajbogyóval. Ezt követően süsd további 7 percig, amíg a sajt el nem olvad a tetején. Tálaláskor ízesítsd bazsalikommal, vagy oreganoval, a valódi olasz ízvilág megteremtéséhez.
Egy adag tápértéke:
407 kalória, 25 gramm fehérje, 30 gramm szénhidrát, 22 gramm zsír
Kedvet kaptál még egy kis pizzázáshoz? Próbáld ki ezt a fehérjében gazdag, 15 perc alatt elkészíthető protein pizzánkat is!