Trendi
Egészséges receptek
Grillezett kukorica sajttal és lime-mal
 
 A friss, édes csőkukorica igazi nyári étel, meggrillezve tökéletes, rostban gazdag kísérője bármilyen barbecue fogásnak.
Ebben a receptben a sajt és a lime nagyszerűen kiegészítik egymást, pompás ízt kölcsönözve az ételnek.
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 cső kukorica a levelével együtt
- 4 evőkanál Seven Seas Green Goddess salátaöntet (vagy hasonló öntet, ami evőkanalanként 65 kalóriát tartalmaz)
- cayenne bors ízlés szerint
- fél csésze reszelt Cotija vagy parmezán sajt
- 2 lime felvágva
Elkészítése:
- Forrósítsd fel a grillt, majd állítsd be közepes hőmérsékletet.
- 10 percig áztasd a kukoricát levelestül hideg vízben. Szárítsd meg, majd alacsony-közepes hőmérsékleten kb. 10 percig grillezd, amíg a levele el nem kezd szenesedni.
- Szedd le a leveleket és grillezd tovább kb. 10 percig, amíg a kukoricaszemek nagyjából meg nem pirulnak.
- Amíg a kukorica sül, rakd egy tálba az öntetet és a cayenne borsot. Ezután reszeld meg a sajtot a reszelő csepp alakú részével.
- Kend meg a kukoricát az öntettel és szórd meg a sajttal.
- A lime szeletekkel együtt tálald az ételt.
*Ezt az ételt hagyományosan majonézzel készítik, de egy jól kiválasztott salátaöntettel helyettesítve akár 25 százalékkal csökken a telített zsírtartalom.
Tápanyagtartalom adagonként:
206 kalória, 11 g zsír, 21 g szénhidrát, 3 g rost

