Trendi
Egészséges receptek
Lazac fasírt
A szívbarát lazac fasírt kitűnő omega-3 zsírsav forrás.
Hozzávalók 6 személyre
- 2 evőkanál vaj
- 1 kis fej lilahagyma
- 4 szár zeller, kockára vágva
- 1 kaliforniai paprika, kimagozva és kockára vágva
- 2 konzerv vagy 40 dkg lazac, szárazon
- negyed csésze apróra vágott friss petrezselyem
- 2 evőkanál kapribogyó
- 1 teáskanál Worcestershire szósz
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 2 nagy tojás
- 1 csésze teljes kiőrlésű kenyérmorzsa
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítése
- Egy közepes nagyságú serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a hagymát, a zellert és a paprikát, és körülbelül 5 perc alatt puhára főzzük őket.
- Egy nagy tálban apró darabokra összenyomkodjuk a lazacot egy villával. Hozzáadjuk a hagymás keveréket, a petrezselymet, a kapribogyót, a Worcestershire szószt, a mustárt, a tojást és a kenyérmorzsát. Alaposan összegyúrjuk őket, és készítünk belőlük 12 darab pogácsát.
- Egy nagy serpenyőben közepes-magas láng felett felforrósítjuk az olívaolajat, majd a pogácsákat oldalanként körülbelül 5 perc alatt barnára és ropogósra sütjük.
TÁPANYAGTARTALOM ADAGONKÉNT
317 kalória; 16,9 gramm zsír; 13,1 gramm szénhidrát; 27,1 gramm fehérje