Trendi
Egészséges receptek
Sült lazac póréhagymás zöldborsóágyon
Diétás ünnepi ínyencség pillanatok alatt!
Hozzávalók 4 személyre:
- 3 ek. extra szűz olívaolaj
- 4 kisebb póréhagyma megmosva, megpucolva (a végeit levágva)
- 30 dkg zöldborsó (fagyasztott vagy natúr konzerv)
- tengeri só és fekete bors ízlés szerint
- 4 db 10-12 dkg-os lazacfilé
- 2 ek. frissen felaprított bazsalikomlevél (+ a szebbek egészben meghagyva a díszítéshez)
- 1/2 friss citrom, felkarikázva (díszítésnek)
ELKÉSZÍTÉSE:
- Egy nagyobb serpenyőben melegíts fel 2 ek. olívaolajat közepes lángon. add hozzá a póréhagymát, borsót, sót, borsoz, és süsd 10 percig.
- Egy másik serpenyőben melegítsd fel a maradék olajat is. A lazacot ízesítsd sóval, borssal, és bőrével lefelé süsd 4 percig. Fordítsd meg, majd süsd további 3 percig. A póréhagymát szórd meg bazsalikommal.
- Tálaláskor a borsós-hagymás körettel kezdd, majd helyezd rá a lazacot, amit friss bazsalikomlevéllel és citrommal díszíthetsz.
Tápérték: 364 kalória, 17 g zsír, 3 g telített zsír, 34 g szénhidrát, 9 g rost, 32 g fehérje.
Tudtad, hogy a lazac az izomgyulladás csökkentését is elősegíti?
Kövess minket Facebookon is!
https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary