Csirkés kelbimbós cézár saláta

Ez a saláta a feje tetejére állítja a hagyományos Cézár salátát. Az ázott saláta és kenyér helyett a sokkal táp-
anyagdúsabb kelbimbó és quinoa kerül bele. A szardella különleges ízt fog kölcsönözni az ételnek. Ha nem szeretnél bajlódni a csirke sütésével, akkor vegyél egy kész grillcsirkét egy közeli boltban.

Hozzávalók 4 személyre:
70 dkg kelbimbó
4 tk. repce- vagy szőlőmagolaj
1 csésze főtt quinoa
70 dkg csirkecomb filé (bőr nélkül)
½ csésze natúr görög joghurt
2 ek. fehérborecet vagy almaborecet
1 tk. reszelt citromhéj
2 tk. dijoni mustár
2 gerezd zúzott fokhagyma
4 szardellafilé, apróra vágva
¼ tk. fekete bors
¼ tk. chilipehely
2 ek. extra szűz olívaolaj
½ csésze parmezán

1. Melegítsük elő a sütőt 205 °C-ra. Reszeljünk le 2 csészényi kelbimbót és tegyük félre. A maradékot vágjuk ketté és keverjük össze 2 tk. repceolajjal. A félbevágott kelbimbókat tegyük rá egy sütőpapírral bélelt sütőlapra, majd süssük 20 percig. Félidőben keverjük át, süssük amíg megbarnulnak vagy puhák lesznek. Keverjük össze egy nagy tálban a nyers és sült kelbimbókat.
2. Tegyük az előfőzött quinoát a sütőlapra és süssük, amíg nem lesz ropogós. Kb. 12-15 perc elég neki, felénél megkeverjük, majd hagyjuk hűlni.
3. Egy serpenyőben melegítsünk közepesen magas hőre 2 tk. repceolajat. Tegyük rá a csirkét és süssük amíg a belső hője el nem éri a 74 °C-ot, kb. 5-5 perc oldalanként. Vegyük ki, majd amikor kihűlt, vágjuk fel.
4. Egy kis tálban keverjük össze a joghurtot, ecetet, citromhéjat, mustárt, fokhagymát, szardellát, fekete borsot és paprika
pelyhet. Lassan keverjük hozzá az olívaolajat. Óvatosan keverjük hozzá a kelbimbóhoz.
5. Osszuk szét a tányérokon a salátát, a tetejére menjen a csirke, quinoa és a parmezán.

Ne bízd a véletlenre:
Használj digitális hőmérőt, hogy megtudd a csirke- vagy disznóhús hőmérsékletét. A csirke belső hőmérséklete 74 °C, míg a disznó 63 °C körül kell, hogy legyen.

Tápérték adagonként:
492 kalória
48 g fehérje
26 g CH
22 g zsír