Egészséges receptek
Nyári Receptek IX.

Kilencedik nyári repect tippünk következik. Főétkezés fontossága vitathatalan, egy jó kiadós ebédre mindig szükség lehet a testünknek. Az energia visszapótlása a szervezetünkbe elengedhetetlen. Ezért lehet egy szuper választás e-heti kiszemeltünk. Gyorsan elkészíthető, és kellő energiával lát el minket a nap további részére. Az e heti repecptünk egy remek választás azoknak akik gyorsan, de hatékonyan szeretnének megebédelni.
Lássuk hát!
LECSO TRIPLE ZERO RIZZSEL
Hozzávalók 1 adaghoz:
1 evőkanál olívaolaj
½ fej vöröshagyma
1 csapott teáskanál fűszerpaprika
1 db közepes méretű tv-paprika
2 db közepes méretű paradicsom
só, őrölt fekete bors
3 evőkanál Forpro Carb Control Near Zero Calorie Tomato & Olives Sauce
1 doboz Forpro Carb Control klasszikus Triple Zero Rizs
petrezselyemzöld a díszítéshez
Elkészítés:
1.Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben. Rátesszük a megtisztított, finomra vágott hagymát, és megfonnyasztjuk rajta. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, és alaposan elkeverjük.
2.Visszatesszük a serpenyőt a tűzre, belerakjuk a megmosott, megtisztított, feldarabolt paprikát és a meghámozott, cikkekre vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük. Végül belekeverjük a paradicsomos-olívás szószt.
3.Közben a tésztát (rizst) szűrőbe tesszük, hideg víz alatt 2-3-szor átöblítjük, és felmelegítjük.
4.A lecsót a rizzsel tálaljuk, aprított petrezselyemzölddel díszítjük.
Tálalási javaslat:
A lecsót és a rizst a serpenyőben össze is forgathatjuk.
Tipp:
Könnyen lehúzható lesz a paradicsom héja, ha először 1 percre forró vízbe tesszük, majd pedig azonnal átrakjuk jéghideg vízbe.
Elkészítési idő: 25 perc
Főétel
Tojásmentes
Vegetáriánus
Gluténmentes
TÁPÉRTÉK ADAGONKÉNT:
Energia 222 kcal
Fehérje 4,7 g
Zsír 11,4 g
Szénhidrát 17,1 g
Rost 17,3 g